layoutelementlayoutelement
 
Grafik: Randi Schmidt

BEVÆGELSE på Rådhuset 12.-18. marts

02. marts 2017

Horsens Teaterfestival – på vej med communitybaseret åbningsforestillling

I år producerer Horsens Teaterfestival deres egen åbningsforestilling med lokale medvirkende, semiprofessionelle og professionelle dansere og belgiske koreografer – midt på Rådhustorvet!

Fra 12. marts og i hele uge 11 kan man deltage i workshops på Rådhuset og finde ud af om man har lyst til at være med.


BEVÆGELSE 2017 – nyt tiltag på Teaterfestival skal engagere og involvere hele året

Horsens Teaterfestival er first movers, når det kommer til udvikling af nye aktiviteter. I år gør de noget helt nyt! Teaterfestivalen går ind i den communitybaserede teaterform og inviterer alle til at være med i åbningsforestillingen BEVÆGELSE midt på Rådhustorvet. Forestillingen bliver udviklet samme med de medvirkende – både amatører, semiprofessionelle og professionelle – til Rådhustorvet. På den måde bliver forestillingen helt unik for Horsens, horsensianerne og tilrejsende festivaldeltagere. ”Vi håber på den måde at få flere, der normalt ’kun’ er tilskuere, til at være aktive aktører sammen med os. Det giver også både os, de medvirkende og andre lokalt og regionalt lejlighed til at få øje på festivalen på en ny måde – måske den oveni købet kan blive interessant for helt nye målgrupper?”, siger festivalkoordinator Ditte Felding.

 

Amatører og professionelle sammen

Forestillingen bakkes op af DanseHallerne og ”LightLens Extended” projektet, som er en del af Kulturhovedstad 2017. De stiller med et hold professionelle dansere. ”Det gør det også sjovere for dem, der aldrig har prøvet den slags før, fordi man oplever hvor let man f.eks. kan fortælle en historie med kroppen og bevægelser, og det inspirerer og kvalificerer dem, der drømmer om at gøre dans eller teater til en fremtidig levevej” siger Ditte Felding.

Til at styre slagets gang kommer instruktørerne Ives Thuwis og Gregory Caers (Belgien). De har lavet forestillinger med mange medvirkende i flere lande herunder Belgien, Tyskland og Korea. Gregory Caers er husinstruktør på Junges Shauspiellhaus i Düsseldorf og Ives Thuwis har arbejdet med at inkludere amatører og professionelle i danseforestillinger på teatre i hele Europa i de sidste 20 år.

 

Teaterfestival i Horsens

Horsens prioriterer kunst og kultur. Byen har en mere end 30-årig tradition for at præsentere børne- og ungdomsteater i verdensklasse. Hvert år i september afholdes Danmarks største kuraterede teaterfestival for børn og unge med mere end 90 forestillinger fra både Danmark og udlandet på kun tre dage. Der kommer gæster fra hele landet for at se, snakke om og købe teater til skoler, børnehaver, biblioteker, teatre og kulturbegivenheder. Men også mange internationale opkøbere finder vej til Horsens, fordi festivalen har ry for at programsætte forestillinger af højeste kvalitet.

De sidste mange år har Teaterfestivalen haft fokus på aktiviteter i byrummet. Det skaber både synlighed og god festivalstemning for alle, der færdes i midtbyen i festivalweekenden. Bl.a. har festivalen fået byrumsinstallationen HESTEN, som har sin faste plads ved siden af kulturhuset ”Kuben” i gågaden, som også bobler af gadeteater. Nu kan alle der har lyst medvirke i festlighederne!

 

Tilmeld dig BEVÆGELSE

Man tilmelder sig ved at kontakte produktionsleder Louise Kirkegaard på mail bevaegelse@1til1produktion.dk eller tlf. 2838 3480

 

Tid og sted:

Horsens Teaterfestival – scenekunst for børn og unge 15.-17. September 2017

Intro-Workshop datoer:

12.-18. marts. 12. marts er der introduktion og 1. Workshopdag i foredragssalen på Horsens Rådhus.

 

Prøver og forestillinger:

26. juni – 2. juli

7. august – 15./16./17. september

Åbningsforestilling: BEVÆGELSE 15. september på Rådhustorvet.

Nærmere information om tidspunkter på www.horsensteaterfestival.dk/bevaegelse

Video fra workshop i september 2016: https://youtu.be/02L11hraD2w

 

Workshoppen BEVÆGELSE er bl.a. støttet af Statens Kunstfond, Nordea-fondet, Horsens Kommune, Mærk Byen og DanseHallerne.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk