layoutelementlayoutelement
 
Pia Marcussen modtog prisen for manuskriptet "Habibi" (Foto: Hanne Nielsen)

2017 Habibi, Pia Marcussen

Danske Dramatikeres Manuskriptpris for børne- og ungdomsteater 2017

“Habibi” af Pia Marcussen blev d. 16. september 2017 tildelt Danske Dramatikeres manuskriptpris for børn og unge, under Horsens Teaterfestival.
Prisen, der er på 15.000 kr. uddeles for første gang i 2017. Den uddeles for det ekstraordinære tekstlige grundlag til en af sæsonens gode forestillinger (2016/2017). Prisen gives til en tekst, hvor dramatikerens stemme klinger originalt i forestillingen og blander sig selvstændigt i scenekunstens udtryk.

Juryen for Danske Dramatikeres Manuskriptpris for børne- og ungdomsteater skriver om årets prismodtager:

”Det manuskript vi vil anerkende med vores pris er velskrevet, virkelighedsnært, dynamisk fuld af fremdrift, elementært spændende, fyldt med overraskelser med en kvindelig hovedperson, der kommer ud i usædvanlige situationer og reagerer usædvanligt på udfordringerne.

Her er en tekst, der tør tage en velkendt samfundsaktuel tematik op og giver den et fantastisk befriende twist, med lige dele realisme og eventyr, humor og alvor, social kritik og forløsende poesi. Teksten vælger et plot der bryder med vores forventninger og lader ekstremerne mødes, så vi forundres og fortrylles.

Dette er en poetisk tekst om radikalisering af unge. Den viser, hvordan fordomme og frygt kan udløse en moderne ”heksejagt”, og hvor udsat, sårbar og alene den unge hovedperson er. Teksten er stramt komponeret og veksler ubesværet mellem dramatiske og episke indslag. Den demonstrerer fortælleøkonomi på et højt teknisk niveau med kun 2 spillere og en musiker til rådighed. ”

Juryen har i år bestået af: Jane Rasch, kunstnerisk leder af Dramatiker Væksthus, Marc van der Velden, instruktør og formand for DV, Andreas Garfield, dramatiker og bestyrelsesmedlem i Danske Dramatikere og Jesper Bræstrup Carlsen.

 
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk