layoutelementlayoutelement
 

Festivalens historie

Den første Børneteaterfestival fandt sted i 1985 i Brædstrup med Kaskadeteatret og dets leder Jan Torp som initiativtager og arrangør. Da de fysiske rammer i Brædstrup efter et par år blev for små, valgte teatret at flytte festivalen til Horsens midtby.

Efter en årrække måtte Kaskadeteatret desværre lukke, og festivalen blev overtaget af Horsens Kommune, hvor Kulturafdelingen siden 2001 har været arrangør af Horsens Børneteaterfestival.

Horsens Kommunes Børneteaterpris blev indstiftet i 1996 og er siden blevet overrakt til årets prismodtager på festivalen.

I 2008 blev festivalens koncept revideret ud fra ønsket om at fokusere på kvalitet. Tidligere har teatre selv kunne tilmelde refusionsberettigede forestillinger til festivalen, men siden omlægningen er festivalens program blevet kurateret i tæt samarbejde med et dramaturgiat bestående af teaterfagfolk.

I 2009 præsenterede festivalen det første udenlandske gæstespil, og siden er det blevet en tradition, at der hvert år præsenteres mindst et udenlandsk kompagni som en del af festivalprogrammet.

I 2012 skiftede festivalen navn fra Horsens Børneteaterfestival til Horsens Teaterfestival – scenekunst for børn og unge.

Læs mere om Horsens Børneteaterpris
Læs mere om dramaturgiatet

Indholdsansvarlig Maria Suh, masu@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk