layoutelementlayoutelement
 
Uppercut Danseteater: Ugly Douglas (Foto: Mathias Foley)

Uppercut Danseteater: Ugly Douglas

Anmeldelse skrevet af: Ditte Hedevang Nielsen, gymnasieelev på Horsens Statsskole

Uppercut Danseteater har valgt at lade sig inspirere af H. C. Andersens eventyr Den grimme ælling i deres forestilling på Horsens Ny Teater til Teaterfestivalen.

De fire dansere var meget dygtige og overskudsagtige i deres dans og skuespil, der var masser af dynamik på scenen og også kontakt med publikum.

Der var god stemning i salen, folk grinede på de rette tidspunkter, og sceneshowet var eksplosivt.

Dog blev jeg ikke helt fanget af forestillingen. Der var lidt noget, der manglede, og jeg var ikke så vild med deres formidling af eventyret, da det ikke fremstod til særligt stor betydning, at det var det eventyr, forestillingen var baseret på. Danserne skiftedes til at være ’the odd one out’, hvor flertallet, der alle var ens til en vis grad, ikke ville inkludere den anderledes. Men fordi det varierede, hvem det var, der ikke passede ind, nåede man aldrig rigtigt til H. C. Andersens eventyrs vigtigste detalje: hvor den grimme ælling bliver til en smuk svane. At flertallet udstøder den, der ikke er som dem, er ikke kun Den grimme ællings tema, det er lige så vel et billede af hele verdens samfund. Man kunne sagtens have lavet et show om at blive holdt udenfor, fordi man er anderledes uden at sige, det er baseret på den grimme ælling.

Der manglede også lidt en vis kritik af, at minoriteten skubbes væk, det kom lidt til bare at virke som en leg mellem de fire dansere, som de kastede den upopulære rolle frem og tilbage imellem sig.

Alt i alt var danserne dygtige – også til at spille skuespil, sceneshowet var gennemført, publikum var generelt meget begejstrede, men de kunne godt have gjort et bedre forsøg på at basere det på Den grimme ælling.

 
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk