layoutelementlayoutelement
 
Meridiano Teatret: Al tid i verden (Foto: Thomas Petri)

Fagligt Forum - tidligere år

Fagligt Forum er gennem årene både blevet kaldt konference, seminar og debatforum. Fællesnævneren har været at tage relevante faglige temaer op, inspirere og skabe afsæt for en videre debat. Her på siden kan du finde noget af materialet fra de sidste års faglige arrangementer.

I 2017 var Kasper Egelund og Charlotte Mors facilitatorer på et fagligt forum der havde "Scenekunstens nye formater" som omdrejningspunkt. Tre forestillinger der på forskelligvis greb ind i tematikken 'nye formater' var afsæt for debatter og udveksling mellem teaterfagfolk og formidlere: "CHRASH" (BaggårdTeatret og teater2tusind), CTRL+ALT+DEMENS (Teater Fluks) og "Udsigter fra min bedstemors køkken" (Teater Wunderværk).

I 2016 var Anne Middelboe-Christensen oplægsholder og facilitator af fagligt forum, der med både forestilling, oplæg, erfarings- og metodeudveksling havde dansen i centrum under overskriften "Er dans virkelig så svært?"

I 2015 skabte Charlotte Olling Rebsdorff sammen med Sara Topsøe-Jensen, Gitta Malling og Sarah John rammerne for at teaterformidlere og kunstnere i et praktisk workshopforløb udvekslede erfaringer og syn og sammen undersøgte overskriften "ÆSTETISK LÆRING - en kreativ proces og et åbent rum hvor facit ikke kendes"

I 2014 blev Fagligt Forum igen arrangeret i samarbejde med Scenekunstens Udviklingscenter i Odsherred. Dagen, der havde overskriften NYE BLIK: en dialog, bestod blandt andet af workshops i forlængelse af ZeBUs forestilling Bottom rocks.

I 2013 indledte Horsens Teaterfestival et nyt samarbejde med Scenekunstens Udviklingscenter i Odsherred, der var medarrangør af Fagligt Forum. Under overskriften Skal publikum spille hovedrollen i fremtidens teater? blev der afholdt workshop med afsæt i Asterions Hus' forestilling Mit rum.
 
På Fagligt Forum i 2012 indgik Meridiano Teatrets forestilling Al tid i verden i programmet. Forestillingen blev efterfølgende taget under kyndig behandling i workshoppen Nye scenekunstneriske udtryk og tanker af Vibeke Wrede. Desuden holdt Knud Romer et inspirerende oplæg med titlen Menneskefabrikken.
 
I 2011 blev Fagligt Forum afholdt i samarbejde med DPU, Danmarks Pædagogoske Universitet, der nu er blevet til Institut for Uddannelse og Pædagogik under Aarhus Universitet. Under den fælles overskrift Teaterets nytteværdi? - om teater, æstetik og pædagogik blev der afholdt tre spændende oplæg af Mads Th. Haugsted, Merete Sørensen og Tatiana Chemi. Download oplægsholdernes slides: 
Merete Sørensen: Børne- og ungdomsteater og dramaarbejdet i skole og dagtilbud .
Tatiana Chemis: Integrationen af teater i undervisning: Videnskabsteater
 
I 2010 gav oplægsholderne forskellige bud på, hvorfor det er vigtigt, at børn og unge får kunst- og kulturoplevelser af høj kvalitet. Blandt oplægsholderne var Sigurd Barrett, Wikke & Rasmussen og Hans Henrik Knoop.
Læs Beth Junckers oplæg Børneteater - mellem fine og folkelige kvaliteter 

Tidligere har de faglige arrangementer taget udgangspunkt i temaer som reality teater vs. poetisk teater eller børns alder, udvikling og aldersgrænser i børneteater.

 
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk