layoutelementlayoutelement
 
Foto: Hanne Nielsen

HESTEN - interaktiv byrumsinstallation

Installationen kommer i år til at stå på gågaden foran det gamle rådhus.
Egnet for alle
Fredag 15.30-18.00 
Lørdag 10.00-17.00   

Søndag 10.00-15.00

Oplev festivalens fantasifulde vartegn byrumsinstallationen HESTEN. Afsættet for den nye og blivende installation indeni HESTEN er 'hestens anatomi'. 

To trin op og gennem den smalle dør, så er du fremme. Du er i hestens indre. Der er ikke så meget at sige, her ser ud som der plejer at se ud i en hest.  Spændte muskler og sprøde knogler. I årene løber en tyk rød væske og det hele er vævet ind i et tæt spind af sener. Men her er også noget andet. Det er hestens hemmelighed.

Luise Midtgaard er scenograf og installationskunstner og skaber rørbare rum og installationer til teater, dans og museer. Årets installation er skabt i samarbejde med Billedskolen Horsens og unge fra udskolingen på efterskoler og skoler.

Luise, unge fra Horsens og Horsens Teaterfestival ser frem til at byde velkommen i en scenografisk fortolkning af hestens anatomi.

www.luisemidtgaard.dk

Tak til HESTEN 2017s materialesponsorer: Stof2000, Strikkepinden.com, Eventyrgarn & H slagteri.

I 2014 fik Horsens Teaterfestival sin egen byrumsinstallation HESTEN, der også blev kendt under navnet Tabber S.
Den skønne installation blev bygget op omkring en gammel Tabbert 5000, en nedslidt campingvogn som gennemfik en gevaldig forvandling.
 
I 2015 vendte HESTEN tilbage - samme skønne installation udvendig, men med et nyt, spændende og finurligt indre. Inspireret af H.C. Andersens eventyr Snedronningen og Gerdas rejse i naturens elementer havde Mariann Aagaard og Teater Refleksion skabt et forunderligt univers, hvor man måtte kæmpe sig frem - ja rent faktisk kunne blive væk på de ganske få kvadratmeter.

I 2016 var HESTEN igen opstillet i Søndergade ved siden af KUBEN - nu med billedkunstner, dukkemager og -fører Hanne Sørensen rumlige og finurlige fortolkning af udsagnet "Almindelige hemmelige"

Selve HESTEN er skabt af Claus Helbo, Luise Midtgaard, Poul Jepsen og Jesper Folke Olsen med støtte fra Insero Horsens, Nordea-fonden og Mærk Byen.

fotoalbummet HESTEN på festivalens facebook-side kan man se billeder fra hele processen, hvor campingvognen ombygges til en fantastisk byrumsinstallation - og hvordan den i årene efter er ankommet i ugen op til festival.

Indholdsansvarlig Ditte Felding, dfe@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kulturafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk