layoutelementlayoutelement
 
Hesten finder du i år på Kulturstationen, og ikke som tidligere i Søndergade, Foto: Hanne Nielsen

HESTEN - interaktiv byrumsinstallation

Installationen er opstillet i Kulturstationens gård.
Egnet for alle
Fredag 15.30-17.30 
Lørdag 10.00-17.00   

Søndag 10.00-15.00

Oplev festivalens fantasifulde vartegn - byrumsinstallationen HESTEN - og gå på opdagelse i den scenografiske fortolkning af 'hestens anatomi'. 

To trin op og gennem den smalle dør, så er du fremme. Du er i hestens indre. Der er ikke så meget at sige, her ser ud, som der plejer at se ud i en hest. Spændte muskler og sprøde knogler. I årerne løber en tyk rød væske og det hele er vævet ind i et tæt spind af sener. Men her er også noget andet. Det er hestens hemmelighed.

Installationen inde i HESTEN er skabt i et samarbejde mellem Luise Midtgaard og Billedskolen Horsens til festivalen i 2017.

Luise Midtgaard er scenograf og installationskunstner og skaber rørbare rum og installationer til teater, dans og museer. 
 

www.luisemidtgaard.dk

Tak til HESTEN 2017s materialesponsorer: STARK, Gudme-Slagteri, Stof2000, Strikkepinden.com, Eventyrgarn, Fjordblink, Dansk Hjemmeproduktion & Randers Reb.

I 2014 fik Horsens Teaterfestival sin egen byrumsinstallation HESTEN, der også blev kendt under navnet Tabber S.
Den skønne installation blev bygget op omkring en gammel Tabbert 5000, en nedslidt campingvogn som gennemfik en gevaldig forvandling.
 
I 2015 vendte HESTEN tilbage - samme skønne installation udvendig, men med et nyt, spændende og finurligt indre. Inspireret af H.C. Andersens eventyr Snedronningen og Gerdas rejse i naturens elementer havde Mariann Aagaard og Teater Refleksion skabt et forunderligt univers, hvor man måtte kæmpe sig frem - ja rent faktisk kunne blive væk på de ganske få kvadratmeter.

I 2016 var HESTEN igen opstillet i Søndergade ved siden af KUBEN - nu med billedkunstner, dukkemager og -fører Hanne Sørensen rumlige og finurlige fortolkning af udsagnet "Almindelige hemmelige"

Selve HESTEN er skabt af Claus Helbo, Luise Midtgaard, Poul Jepsen og Jesper Folke Olsen med støtte fra Insero Horsens, Nordea-fonden og Mærk Byen.

fotoalbummet HESTEN på festivalens facebook-side kan man se billeder fra hele processen, hvor campingvognen ombygges til en fantastisk byrumsinstallation - og hvordan den i årene efter er ankommet i ugen op til festival.

Indholdsansvarlig Maria Suh, masu@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk